• Škofja vas 40, 3211 Škofja vas
  • 03 492 82 23
  • kozovinc@siol.net

Aluminij pločevina - splošno


Aluminij pločevina je material, ki je uporaben pri kritinah, gradbenih oblogah in različnih dekorativnih procesih. Aluminij pločevina se ponaša z izredno trajnostjo in trdoto.

Aluminij je eden od najbolj uporabnih vsestranskih kovin v splošni rabi. Aluminij srečamo v visokotehnoloških izdelkih, kot tudi v poceni kuhinjskih pripomočkih. Najpomembnejša lastnost aluminija, ki ga dela tako privlačnega za uporabnike je dejstvo, da ne rjavi. Aluminij pločevina je lahek material primeren za uporabo pri različnih gradbenih postopkih, saj nima velike teže, ki bi še dodatno bremenila stavbo, hkrati pa je zaradi tega tudi enostaven za uporabo. Aluminij pločevina je izredno primerna za barvanje, saj kovina dobro sprejema barvo, ki se težko kruši. Tako je aluminij pločevina primerna tudi za različne dekorativne izdelke.

aluminij pločevina

Z aluminij pločevino se srečujemo vsak dan, ko uživamo v pločevinki pijače, ko pogledamo na uro, vsa prevozna sredstva vsebujejo elemente aluminij pločevine, električno omrežje brez aluminija ne bi delovalo, še za novo leto okrasne pirotehnične rakete ne bi delovale brez aluminija. Tako nas surovina spremlja na vsakem koraku in je poleg železa najbolj proizvedena kovina na svetu. Trdnost, vzdržljivost in anti-korozivnost pa niso edine prednosti aluminij pločevine, ki jo delajo tako priljubljeno, njena nizka toksičnost jo dela še precej bolj priljubljeno tudi pri izdelavi kuhinjskih pripomočkov. Glede na vse odlike aluminij pločevine ne preseneča, da je zelo vsestransko uporabna.

Aluminij pločevina se lahko reciklira ali večkrat uporabi, zato je uporaba tega materiala pametna odločitev, ne samo zaradi uporabnosti, ampak tudi zaradi ekološkega ravnanja s surovinami. Aluminij pločevina se lahko popolnoma reciklira iz s postopkom recikliranja ne izgubi nobene naravne kvalitete. Aluminij pločevina je odporna na vse vremenske razmere, se ne kruši in dolga leta ohranja svojo prvotno obliko in barvo. Aluminij pločevina je odporna na korozijo in s tem primerna za vse notranje in zunanje površine.

Aluminij pločevina vam bo dobro služila v vseh primerih, v zunanji in notranji uporabi, bodisi kot dekoracija ali gradbeni pripomoček. Aluminij pločevina je trden, vzdržljiv in odporen material.