• Škofja vas 40, 3211 Škofja vas
  • 03 492 82 23
  • kozovinc@siol.net

Pocinkana pločevina 


Naše podjetje se ukvarja s prodajo pocinkane pločevine, zato bomo izdelek prilagodili vašim zahtevam in željam. Ukrivili, razrezali in priredili bomo vaš končni izdelek iz pocinkane pločevine tako, da bo takoj uporaben. Pocinkano pločevino, ki jo lahko naročite pri nas dobavljamo v debelini od 0,30 - 3,00 mm.


 
pocinkana pločevina 

Pocinkana pločevina - splošno


Postopek izdelave pocinkane pločevine je toplo ali hladno valjanje pločevine, ki se jo prevleče s cinkom. Kovina, ki je prevlečena s cinkom ima zaradi lastnosti cinka trdno prevleko, ki je odporna na vse vremenske razmere in pocinkana pločevina vam bo s tem služila dolga leta. Zaradi odpornih lastnosti cinka je pocinkana pločevina odporna proti koroziji brez različnih premazov.

Pocinkana pločevina slovi, kot idealni gradbeni material uporaben v različnih načinih gradnje, ki bo še dolga leta služil svojemu namenu. S postopkom pocinkanja kovino prevlečemo s cinkom, pocinkanje pa ne deluje na kovino samo kot premaz, ampak postane stalen del kovine, ki se ne kruši z nje, kakor bi se obnašal samo prebarvan material. Če pa iz kakršnega koli razloga pride do rje na izdelku (taki primeri so zelo redki) pa bo cink porjavel prvi in se razširil čez razpoko ali prasko in ne bo dovolil rji, da doseže pločevinasti del iz kovine in bo s tem preprečil širitev rje.

Že v preteklosti so se zavedali uporabnosti pocinkane pločevine, saj so jo uporabljali, tako kot danes, pri gradnji vojnih ladij, tovornih ladij in pri podmornicah, saj je pocinkana pločevina idealen material pri izgradnji trupa. Izdelki iz pocinkane pločevine se pojavljajo v različnih izdelkih, so velik del gradnje objektov, v avtu smo obkroženi z več pocinkanimi pločevinastimi izdelki, ki ščitijo vozilo pred rjo, veliko poslovnih objektov ima strehe iz pocinkane pločevine in še bi lahko naštevali. Pocinkana pločevina pa ni samo cenovno ugoden material, ki je izredno učinkovit, ampak tudi okolju prijazen, saj ga lahko recikliramo ali večkrat uporabimo na različne načine.

Odkritje pocinkane pločevine je omogočilo človeštvu izdelavo trdnih in trajnih zavetij, raziskovanje oceanov in morskih tal v popolnem zavetju pocinkane pločevine. Izdelki iz pocinkane pločevine so zato izredno dobra rešitev, če želite izdelke, ki vam bodo služili še desetletja.